top of page
BO2025BlackLogoWhiteCircle10.png

BØLL 2025

HJEMMEBRYGGERKONKURRANSE

Tradisjonen tro skal det brygges et eget festivaløl til Bergen Ølfestival, BØLL.

Denne gangen utfordrer vi alle dere hjemmebryggere der ute!

 

Brygg din beste Grisette, send den inn til oss, og overbevis oss om at din versjon skal bli årets BØLL!

Førstepremien er å få brygge ølet ditt hos Tøsse Brygghus, sammen med en av landets mest kjente bryggere; Kjetil Jikiun.

 

Ølet ditt blir vurdert av sertifiserte øldommere fra Norbrygg, sammen med Tøsse Brygghus og Bergen Ølfestival.

 

Innleveringsfrist: 10. juni. 

(Leveringsadresse publiseres 1. mai)

Hva er så Grisette?

Ølstilen kommer historisk fra grenseområdet mellom Belgia og Frankrike, og ble for det meste drukket av gruvearbeidere som tørstedrikke.  

Grisette har fått en ny vår det siste tiåret, både i Belgia og USA.

 

Grisette har store fellestrekk med Saison og Bière de Garde, men er lavere i alkohol.

En lys og forfriskende øl som man kan drikke flere av, i motsetning til mange andre belgiske stiler.

 

Vi er ute etter øl i klassene 9C og 9D i Norbryggs typedefinisjon, men med maks 4,6% alkohol.

bottom of page